Project Description

12 – 13 dec 2015 Kerstmarkt ZOUTLEEUW

Nog niets in je agenda staan op 12 of 13 december?

Kom eens rondslenteren op de gezellige kerstmarkt van Zoutleeuw! Langs weerszijden van de Kleine Gete, in het midden van het historische centrum, staan sfeervolle kraampjes met kerst- en geschenkartikelen naast diverse eet- en drankstandjes. Randanimatie en optredens dompelen jong en oud onder in die typische kerstsfeer.

Reeds voor de 11de keer organiseert het kerstmarktcomité De Kleine Gete’ i.s.m. de stad Zoutleeuw deze leuke kerstmarkt.

Nieuw dit jaar, is dat je er twee standjes van Natuurpunt terug kan vinden!

  • Op onze eetstand verkopen we heerlijke verse pizza’s op ambachtelijke wijze gebakken in een houtoven. Hier maken we milieubewuste en duurzame voedingskeuzes: we zorgen ervoor dat de producten die we gebruiken bio, korte keten, fair-trade en/of bulk zijn … (h)eerlijk bovendien! (Bekijk als voorproefje alvast de foto’s van onze Pizza-activiteit van 26/07/15). Voor de dorstige kelen serveren we ook Gageleer, wereldwinkelwijnen en bio-appelsap.
  • Naast een eet- en drinkstand, bieden we tevens een ruim assortiment uit de Natuurpuntwinkel aan.  Onze winkelstand bevat artikelen uit de best verkopende categorieën, zoals de nieuwste boeken, excursiemateriaal, tuinproducten en leuke geschenken voor de feestdagen. Vergeet zeker je lidkaart van Natuurpunt niet mee te nemen! Op vertoon van het kaartje geniet je – ook hier – nog steeds van de ledenkorting op producten uit de Natuurpuntwinkel.

De opbrengst van de kerstmarkt gaat volledig naar natuurgebied TIENBUNDERS. In dit nieuw stukje natuur gaan we samen aan de slag om werk te maken van méér bos met méér biodiversiteit.   Een doordacht beheerplan zal van Tienbunders een uniek bossencomplex maken waar fauna en flora tot hun recht komen, een plek waar het voor wandelaars en buurtbewoners fijn vertoeven is.

Warme oproep: we zoeken nog enkele vrijwilligers die Tienbunders in hun hart gesloten hebben.   Kan jij je op 12 of 13 december voor enkele uurtjes vrijmaken? Zie je het zitten om de handen uit de mouwen te steken t.v.v. dit nieuwe natuurgebied? Ambachtelijke pizza’s voorbereiden, ter plekke garneren en bakken, de dranktoog bedienen, leuke geschenkartikels verkopen, ledenwerving, opbouw en afbraak tenten, … .   Er is heel wat werk voor de boeg, maar vele handen maken het allemaal wat lichter.

Zin om mee te komen helpen? Graag snel een seintje via natuurpunt.zoutleeuw@gmail.com.

Alvast van harte bedankt!

VOLLEDIG PROGRAMMA KERSTMARKT KLEINE GETE:

ZATERDAG 12 DEC 2015
16u Opening Kerstmarkt
17u Optreden ‘Dansschool D-Motion’
  Rondrit Kerstman met arrenslee
19u Optreden ‘Dansschool D-Motion’
23u Einde Kerstmarkt
   
ZONDAG 13 DEC 2015
13u30 Karamellenkoers
14u Kids Run
  Start Kerstmarkt
14u30 Kerstcorrida
15u Ballonkunstenaar Joeps
17u Optreden ‘Dansschool D-Motion’
  Optreden ‘Het Volgende Punt’
20u Einde Kerstmarkt