Project Description

30/01/2016 Werkdag HEIBOS

Op zaterdag 30 januari organiseert Natuurpunt kern Kortenaken een werkdag in het Heibos , een overblijfsel van de uitgestrekte Middeleeuwse bossen in het Hageland.

Om dit natuurgebied een iets meer natuurlijk karakter te laten krijgen, plannen we om enkele veerasters te verplaatsen. De overgangen tussen de weilanden en het bos zijn momenteel nogal abrupt, maar door het openzetten van bepaalde rasters en het kloppen van nieuwe palen, hopen we dat er lokaal brede zonbeschenen bosranden zullen ontstaan.

Een tweede werkje is het knotten van enkele knotwilgen. Door het kort zetten van deze kleine landschapselementen willen we niet enkel een voormalig cultuurlandschap herstellen, maar ook uitkijkposten voor Geelgors en wie weet Grauwe Klauwier creëren. Dergelijke houthopen kunnen ook dienen als zonnebad voor Levendbarende hagedissen, die recent in de omgeving zijn gevonden.

Op een winterwerkdag mag een winterbarbecue niet ontbreken. We voorzien winterse hotdogs met saucissen en zuurkool, vegetarische burgers (in pistolets), jenever en glüwein…

Afspraak:  10u aan de parking aan de Wittebosstraat, ingang Heibos. Mogelijk rijden we van daaruit wel nog naar Gelbergenstraat. Wie later komt belt best op 0495/94.21.00

Winterbarbecue vindt plaats om 13u. Mogelijk wordt er na de lunch nog een uurtje voortgewerkt, maar de activiteit vindt dus vooral plaats tussen 10u en 13u.

Meebrengen:  Warme kledij, werkhandschoenen, kniptang en vooral een goed humeur en een gezonde appetijt.  Bijtje en zaag mag ook.

Meer info via: iwanlewylle@gmail.com en geebelenjaak@gmail.com