Project Description

EXPEDITIE NATUURPUNT 2016

Ben jij klaar voor de Vlaamse wildernis?

In 2016 bestaat Natuurpunt 15 jaar. De eerste editie van een – nu al legendarische – avonturentocht doorheen ‘Wild Vlaanderen’ is de ideale manier om dit te vieren!

Op 25 en 26 juni 2016 organiseert Natuurpunt een uitdaging die je tot in de mooiste natuurgebieden van Vlaanderen brengt.

In Expeditie Natuurpunt kiest elk team zelf voor een belevingsreis op het water, een wandelroute of een fietstocht. Je vervoermiddel bepaalt je startplaats.

Natuurpunt regelt alles voor de ingeschreven teams: van ontbijt tot avondeten, van douches tot slaapplaats. De deelnemers zorgen enkel voor snacks onderweg, kledij, tent, slaapgerief en eventueel een fiets indien je voor de fietsroute kiest. Afhankelijk van welke tocht je kiest (fiets, wandel of kano), kan je kiezen uit een aantal startplaatsen. Onderweg worden enkele rustposten voorzien.

Om deel te nemen aan Expeditie Natuurpunt, stel je een team van 4 samen en legt per fiets, te voet of per kano een tocht af waarmee je 1.500 euro sponsort voor je favoriete natuurproject. Natuurpunt ondersteunt je met de inzamelactiviteit (workshops, draaiboek, gouden tips, eigen teampagina, …).

Het ingezamelde geld gaat integraal naar het project van je keuze.  Je kan kiezen om een natuurgebied, specifieke soorten of erfgoed te ondersteunen.

Natuurgebieden

Meer dan 500 natuurgebieden wachten op jouw hulp. Aankopen en beheren van natuur kost handenvol geld. Steun daarom jouw geliefkoosd natuurgebied tijdens Expeditie Natuurpunt.

Soorten

Vogels, zoogdieren, insecten of planten hebben de natuur nodig om te overleven. Kies jouw soort uit en steun een soortbeschermingsproject van Natuurpunt.

Erfgoed

In of nabij onze mooiste natuurgebieden liggen interessante gebouwen en constructies. Natuurpunt kocht forten, water- of windmolens en boswachterswoningen aan. Help ons erfgoed mee te bewaren.

Op de website van Expeditie Natuurpunt vind je meer info over de avonturentocht en een overzicht van de reeds ingeschreven teams.

Kriebelt het om deel te nemen aan deze expeditie? Niet langer talmen, het aantal plaatsen is beperkt!

We helpen je graag een eindje op weg:

  • Heb je al een team samengesteld, maar wil je extra info over de natuurgebieden in jouw buurt die in aanmerking komen voor sponsoring? We kunnen je meer vertellen over de prachtige natuur van Aronst Hoek, Tienbunders, Het Bolwerk, Het Vinne en het natuurontwikkelingsproject rond de Grote Getevallei. In het lijvig artikel over de Getevallei vind je een overzicht van enkele unieke natuurgebieden in Getegemeenten Tienen, Linter, Geetbets en Zoutleeuw. De blauwgroene aders van de Grote en de Kleine Gete versnijden één van de laatste grote open ruimtes in Vlaanderen en is een ware schatkamer van biodiversiteit. Deze mooie gebieden kunnen je steun goed gebruiken!
  • Nog geen volledig team samengesteld, maar wel heel veel goesting om deel te nemen? We brengen je graag in contact met geïnteresseerden in jouw buurt.
  • Nood aan wat materiële of logistieke steun?

Neem dan contact op met Nicole Smeyers, 0497/43.40.87, nsmeyers1@gmail.com