Project Description

30/01/2016  tot  14/02/2015  SeneGambia-reis 

Gambia is een populaire bestemming bij vogelkijkers, en daar zijn goede redenen voor. Het land ligt relatief dichtbij, het is ‘behapbaar’ (320 km lang en gemiddeld 35 km breed) en heeft een rijke avifauna (570 soorten). Maar er is meer…

De infrastructuur is er vrij goed en vogelkijken is er behoorlijk ingeburgerd met o.a. fraaie schuilhutten en een aantal steengoede lokale gidsen. Niet onbelangrijk: Gambia is vrij stabiel en veilig, de mensen zijn er (ondanks vaak grote armoede) uitermate vriendelijk en niet opdringerig. Ook voor fotografen bieden zich heel wat uitgelezen kansen aan. Genoeg redenen om er heen te gaan!

Deze Natuur.Reis bestaat uit drie delen. De eerste vier dagen brengen we door aan de kust. De Footsteps Ecolodge in Gunjur wordt hier onze uitvalsbasis. Daarna gaat het landinwaarts, langs de Gambia rivier, tot aan het Niokolo-Koba Nationaal Park in Senegal. Ook hier blijven we drie dagen, waarna we op onze stappen terug keren. De laatste twee volle dagen brengen we opnieuw aan de kust door.

  • Data: 30 januari 2016 – 14 februari 2016
  • Begeleiding: Michel Janssens (NP Zoutleeuw) en Geert Spanoghe. (Gebiedsexperten: Dembo Sonko, Salomon Jallow en Collin Cross)
  • De trip kent een gegarandeerd vertrek vanaf 10 deelnemers.

Een gedetailleerd reisschema, prijzen en extra info vind je op :