DE NATUUR HEEFT OOK JOÚW STEUN NODIG!

Samen met de 100.000 Vlaamse gezinnen die reeds lid zijn van Natuurpunt, kan je het verschil maken. Want hoe meer mensen zich scharen achter de doelstellingen van Natuurpunt, hoe luider de stem van de natuur in het debat doorklinkt… ook in Zoutleeuw!

Door de inzet van 6.000 vrijwilligers én de steun zo vele leden, bleven overal in het Vlaamse land prachtige natuurgebieden gespaard met fauna en flora die elders ver te zoeken zijn. We zetten ons in om te voorkomen dat ondoordacht open ruimte verkwist wordt en alles aan snel geldgewin wordt opgeofferd. We willen ervoor zorgen dat onze waterlopen weer proper worden en onze omgeving groen, aangenaam en gezond blijft voor plant, dier en mens.

Natuurpunt vormt de spreekbuis van steeds meer mensen die een evenwichtige biodiversiteit echt belangrijk vinden. Dag in dag uit staan we op de barricaden om bedreigde biotopen en landschappen te redden … om voor ons leefmilieu en dat van onze kinderen en kleinkinderen op te komen.

Een oud bos, kwetsbare ruigten, een poel vol kamsalamanders, een holle weg met meidoornhagen, onbemeste graslanden met zeldzame knotszwammen, … dankzij de inzet van al de vrijwilligers én de steun van mensen zoals jij, kan Natuurpunt deze betoverende plekjes in Zoutleeuw beschermen.

DE NATUUR (EN NATUURPUNT) HELPEN KAN OP VEEL MANIEREN:

In de eerste plaats kan je helpen door LID TE WORDEN van Natuurpunt. Voor slecht 27 EURO is je hele gezin voor een jaar lid van onze vereniging. Samen met meer dan 100.000 gezinnen in Vlaanderen geef je zo een duidelijk signaal dat ook jij natuur belangrijk vindt. Bovendien geniet je allerlei voordelen, zoals een welkompakket met 66 wandel- en fietstochten in de mooiste natuurgebieden van België. 4xjaar ontvang je ons nationale tijdschrift Natuur.blad en 4xjaar het regionale tijdschrift Natuur en Landschap. Je krijgt 10% korting in onze Natuurpunt winkel, A.S. Adventure, Torfs en vele andere partners.

Lid worden

Misschien ben je al lid en wil je nog net iets meer doen? Als VRIJWILLIGER kan je je op tientallen manieren engageren. Je kan bijvoorbeeld een namiddag de handen uit de mouwen steken tijdens een werkdag op een van onze percelen, pizza’s komen bakken op onze zomeractiviteit, mee helpen in het afdelingsbestuur, … Onze vrijwilligerskern is bijna dagelijks in de weer. Er is werk in alle maten en gewichten, naar ieders interesse en kunnen. Of je nu alle dagen in het getouw wil zijn of één keer een halve dag per jaar, je bent van harte welkom. Je hoeft noch ervaring noch enige voorkennis te hebben omtrent natuur en milieu. Iedereen is welkom en nodig!  Meer info via Nicole Smeyers:  n.smeyers1@gmail.com  of  0497 / 43.40.87

Vrijwilliger

TEL MEE: Natuurwaarnemingen door vrijwilligers vormen de belangrijkste bron van informatie voor het natuurbehoud. Ook jij kan hier actief aan meewerken. Door de natuur in te trekken en je waarnemingen te melden of door aan georganiseerde telprojecten deel te nemen. Van het tellen van je tuinvogels tot het zoeken naar eitjes van de zeldzame sleedoornpage.

Waarnemingen

Iets leuk gezien in de WEBWINKEL van Natuurpunt, hier vind je vele artikelen die helpen om nog meer van de natuur te genieten én op ontdekkingsreis te gaan. Bovendien steunt u met uw aankoop de bescherming van de natuur.

Webwinkel

Je kan Natuurpunt ook steunen door een SCHENKING te doen. Voor giften vanaf 40 EURO leveren we automatisch een fiscaal attest af.   Je kan er ook voor kiezen om een specifiek natuurgebied te steunen met je gift.

Uw nalatenschap zorgt voor de bescherming van waardevolle natuur. Door Natuurpunt als begunstigde in uw TESTAMENT op te nemen, beschermt u onze natuurpracht voor later.

Giften

TOVER JE TUIN TOT LEVEN

Ook in je eigen tuin(tje) kan je de natuur helpen. Natuurpunt en Velt helpen je met de actie WONDERLIJK WILD op weg.

Je krijgt een gratis tuingids, maakt kans op leuke prijzen en zorgt ervoor dat je tuin omgetoverd wordt tot een magische plek waarin je kan genieten van de wilde fauna en flora om je heen.