Project Description

01/05/2016 Bijen- en Bloesemdag Kortenaken

Regionaal Landschap Zuid-Hageland (RLZH) organiseert iedere lente (samen met de betreffende gemeente, de provincie Vlaams-Brabant en Natuurpunt) de Bijen- en Bloesemdag.   Na eerdere geslaagde edities aan Kasteelhoeve Wange te Landen (2012), Provinciedomein Het Vinne in Zoutleeuw (2013), het Domein Kwabeek in Boutersem (2014) en de Tuinen van Hoegaarden (2015), is het dit jaar de beurt aan KORTENAKEN.

Deze leuke familiedag gaat door op zondag 1 mei 2016 en staat helemaal in het teken van MEER NATUUR VOOR PITTIG FRUIT.

  • ONTDEK met eigen ogen hoe fruittelers de wilde bijen helpen tijdens een bezoek aan één van de vele fruitplantages in de streek. Tijdens een rondleiding aan een bijvriendelijke tuin zie je hoe jij zelf onze vliegende vriendjes kan helpen. Wil je meer tips en tricks? VELT Tienen leert je alles over het ideale voedsel voor bijen in je tuin.
  • WANDEL op eigen houtje door een van de oudste bossen van de regio. Wil je een kijkje nemen op de privéstukken? Verken dan samen met NATUURPUNT de geheimen van het Begijnenbos.
  • PROEF de kersverse lentesfeer en laat je meevoeren in de verhalen van Boom zoekt bos. Kuier rond op de markt en geniet van lekkere streekproducten. Bij een glas fris van de toog vertellen imkers je alles over het leven van honingbijen en laten je genieten van hun honing.
  • SPEEL … laat je omtoveren in een zzzoemende bij aan de grimestand. Knutsel je liever een vlierfluitje of een zaad? Zo kan je een volle stempelkaart verzamelen en een leuke prijs ontvangen. Ga op pad langsheen een bij-zondere kinderzoektocht in het magische Begijnenbos. Ben je nog niet moe? Verander in een vliegensvlugge bij en haal het beste uit jezelf tijdens de stuifmeelrace.
  • WIN … Wie weet verzin jij wel het nieuwe streekrecept voor Kortenaken.  Haal alvast je kook- en baktalent boven. Misschien wil jij een artikel in de landschapskrant en een heerlijk streekpakket. Kom je met de fiets? Dan maak je ook kans op een streekpakket. Toon je fietsaccessoire aan de RLZH-stand in ruil voor een tombolalotje.

GRATIS TOEGANG VAN 11u TOT 17u

SPORTHAL DE VRUEN | WAANRODE

Meer info op de site van RLZH.

Meer info over Natuurpunt op de Bijen- en Bloesemdag in Kortenaken via n.smeyers1@gmail.com