Project Description

11/03/2016 LAV Gete Velpe

De jaarlijkse Lokale Algemene Vergadering van Natuurpunt Gete-Velpe komt eraan!   Het moment waarop leden inzicht en inspraak kunnen krijgen in de (bestuurs)werking van hun eigen afdeling.

De kernen van Natuurpunt Geetbets, Kortenaken en Zoutleeuw maken deel uit van de afdeling Gete-Velpe en nodigen je uit op dit gezellig ontmoetingsmoment. Volgens beurtrol komen we dit jaar samen in Kortenaken.   Afspraak op 11 maart 2016 in het zaaltje Den Berg (Dorpsstraat 97a, 3470 te Ransberg).

Om de drie jaar wordt het bestuur van de afdeling verkozen. Tijdens het formele gedeelte van deze LAV maken we daar tijd voor.  Interesse om deel uit te maken van één van de kernbesturen en na een jaar ook van het afdelingsbestuur Gete-Velpe? Graag een seintje aan Joachim Mergeay (secretaris Gete-Velpe: joachim.mergeay@gmail.com). Alle aanwezige Natuurpuntleden hebben stemrecht. Kan je er niet bij zijn, maar wil je toch je stem uitbrengen? Neem dan zeker contact met ons op.

Programma:

  • 19u00:  Ontvangst met receptie
  • 20u00: Formeel gedeelte van de LAV: bespreking van de afdelingsorganisatie, hoogtepunten 2015, een vooruitblik op toekomstige activiteiten en de herverkiezing van het bestuur.
  • 20u30:  Lezing:Een natuurbeschermingsproject in Gambia’ door Michel Janssens (bestuurslid NP Zoutleeuw).     Michel en zijn partner Ria vertoeven een groot deel van het jaar in Gambia waar ze een sociaal project voor vrouwen op poten hebben gezet, mét oog voor de wisselwerking economie en ecologie.   Michel is ook een enthousiast vogelkenner en –ringer.   Gedurende de jaren heeft hij heel wat fotomateriaal verzameld over de betoverende natuur in Gambia. Hij neemt ons graag mee naar het fascinerende land waar hij z’n hart verloor.
  • 21u30:  Gezellig napraten met een drankje …

Graag een warme oproep voor je aanwezigheid.

De Lokale Algemene Ledenvergadering is het ideale moment om kennis te maken met onze Natuurpunt afdeling en de bijhorende kernen. Heb je leuke ideeën over de toekomst van de afdeling? Zit je met vragen over de werking of concrete projecten? Spring gerust binnen!   Ook zijn we nog steeds op zoek naar mensen, jong en oud, die actief hun steentje willen bijdragen aan de werking en het natuurbehoud in hun eigen buurt. Voel je het kriebelen? Kom alvast de sfeer opsnuiven op vrijdag 11 maart … iedereen is van harte welkom!

Meer info via Nicole Smeyers (n.smeyers1@gmail.com)

Voorzitter afdeling Gete-Velpe (Kernen Geetbets | Kortenaken | Zoutleeuw)