Project Description

11/09/2016 Initiatie Zeisteam & Werkdag Natuurpunt

De natuur herademt in de Getevallei en dat heeft veel te maken met de frisse wind die het natuurontwikkelingsproject ‘Grote Getevallei’ met zich meebrengt.    Op 11 september 2014 droeg de provincie Vlaams-Brabant het beheer van 206 ha natuur in de Grote Getevallei over aan Natuurpunt.

Vrijwilligers van Natuurpunt zijn er bijna dagelijks in de weer om i.s.m. lokale landbouwers en andere partners in totaal 237 ha natuur haar structuurrijk karakter terug te geven.   Dankzij doelgericht natuurbeheer, het opwaarderen van kleine landschapselementen en heel veel enthousiaste inzet wordt een bloemrijk landschap met een typische valleigebonden fauna en flora verkregen.

Zin om zelf te komen kijken hoe we in de Grote Getevallei ruimte creëren voor water en lokale biodiversiteit?   Hoe we dit robuust natuurcomplex aantrekkelijker maken voor unieke Geteambassadeurs:  Grauwe Klauwier en Kamsalamander?

Kom dan op ZONDAG 11 SEPTEMBER 2016 zeker eens langs om het Zeisteam tijdens de werkdag van Natuurpunt in actie te zien.

Kijken mag … en aankomen ook!   We geven je graag meer uitleg over de beheerwerken in de Grote Getevallei, de voordelen van het werken met een zeis en leren je de basisbeginselen van deze oude maaitechniek aan.   Er zijn reserve zeisen beschikbaar, je eigen werktuig meenemen kan natuurlijk ook!    Kriebelt het om even mee te zeisen?   Zeker doen!   Je houdt je conditie op peil in de mooie buitenlucht, wordt misschien wel gebeten door de zeismicrobe én helpt zondag onze vrijwilligers alvast  een eindje op weg om dit waardevolle natuurgebied in stand te houden.  Iedereen van harte welkom!

Afspraak van 14u-17u aan knooppunt 100 op de wandelkaart.   Via drie leuke wandelroutes kan je van de kamsalamanderhut (langs fietsroute IJzerenweg) naar de initiatie van het Zeisteam en de werkdag van Natuurpunt komen.   Parkeren met de auto kan op het einde van de Dotermontstraat  of aan het Stationsplein in Drieslinter.

Meer info via natuurpunt.linter@gmail.com

Graag meer lezen over de Grote Getevallei?

::  Grote Getevallei (Natuurpunt)

::  Focusartikel Getevallei

::  Facebookpagina Natuurpunt Linter

::  Facebookpagina Zeisteam