Project Description

16 en 17 jan. 2016 HET GROTE VOGELWEEKEND

Tijdens Het Grote Vogelweekend neem je samen met duizenden andere tellers deel aan een groots burgeronderzoek naar de toestand van onze tuinvogels.

Op de site www.vogelweekend.be staan tal van tips om vogels de winter te helpen doorkomen, je tuin vogelvriendelijk in te richten én een overzicht van de meest voorkomende tuinvogels in Vlaanderen.

Iedereen kan meedoen in 3 gemakkelijke stappen:

  1. Tel op 16 of 17 januari 2016 een half uurtje de vogels in je tuin of op je balkon. Vliegen de vogels alleen maar over je tuin? Die tellen niet mee. Scholen kunnen de week vooraf tellen en hun telling insturen vanaf maandag 11 januari 2016.
  2. Noteer elke soort in je tuin of balkon. Tel deze waarnemingen niet bij elkaar op, want dan loop je het risico dezelfde vogel dubbel te tellen. Geef alleen het hoogste aantal door van een soort die je tegelijk hebt gezien. Dus: zie je in je tel-halfuur 3 koolmezen tegelijk en even later 5 koolmezen? Dan geef je 5 koolmezen door.
  3. Geef je telling door …

Indien je tijdens Het Grote Vogelweekend met vogelvragen zit, kan je de veelgestelde vogelvragen pagina checken of je vraag stellen aan de tuinvogelexperts.