Project Description

19-20/11/2016 Dag van de Natuur

Maaien, rasters plaatsen, bomen planten, afval ruimen, … .  Voor heel wat Natuurpuntafdelingen is de DAG VAN DE NATUUR de perfecte gelegenheid om een grotere klus te klaren.

Natuurbeheer is immers natuurbeleving van de bovenste plank, in een prachtige omgeving. Ook een hapje en drankje horen daar zeker bij. Of wat dacht je van een ontdekkingstocht in het gebied? Je maakt er kennis met geëngageerde mensen die samen het beste van zichzelf geven voor meer en betere natuur.

Op 19 en/of 20 november 2016 zullen er ook in jouw buurt tal van activiteiten plaatsvinden tijdens deze jaarlijkse hoogdag van het natuurbeheer.

Op de site van Natuurpunt vind je een overzicht per provincie.

Graag willen we hier een werkdag in onze GROTE GETEVALLEI extra in de kijker zetten.

Natuurpunt Linter organiseert op zondag 20 november 2016 haar DAG VAN DE NATUUR in het natuurgebied Doysbroek.   Sinds 1998 werkt Natuurpunt gestaag aan natuurherstel in de Grote Getevallei.  In het Doysbroek en het Viskot ontstonden zo prachtige bolwerken voor onze gekoesterde natuurambassadeurs Kamsalamander ‘de Getedraak’ en Grauwe klauwier. Natuurbeheer is nodig om streektypische biodiversiteit kansen te geven. Het beheerteam is steeds bereid om een woordje uitleg te geven over het beheer.

Ook zin om lekker actief bezig te zijn in de frisse buitenlucht en tegelijk de natuur een grote stap vooruit te helpen?   Iedereen is welkom!