Project Description

16/04/2016 Lenteschoonmaak Zoutleeuw

De stad Zoutleeuw organiseert een grote zwerfvuilactie.  In de week van 11-15 april zullen de Zoutleeuwse scholen aan de lenteschoonmaak beginnen.  Op zaterdag 16 april 2016 worden alle vrijwilligers en verenigingen uitgenodigd om de handen uit de mouwen te steken en onze stad zwerfvuilvrij te maken en te houden!   De straten worden proper gemaakt en het afval uit de bermen en de bossen opgeruimd.

Deze lenteschoonmaak is een aanvulling op wat de technische dienst van de stad Zoutleeuw dagelijks doet, wat de ploeg van de Brabander elke donderdag doet, wat de mensen van EcoWerf elke woensdag aan de glasbolsites doen en wat jij misschien wel doet tijdens je dagelijkse wandeling… .

Het zwerfvuilprobleem blijft hardnekkig. Nog steeds gooien mensen vuilnis waar het niet hoort. Kinderen trappen in glas, dieren verwonden zich en chemische stoffen lekken via de bodem naar ons drinkwater.  Laten we de toestand trachten te keren en samen gaan voor een proper Zoutleeuw! Want zeg nu zelf, het is toch veel aangenamer wonen in een omgeving zonder zwerfvuil!

Vrijwilligers en verenigingen kunnen zaterdag 16 april deelnemen aan de zwerfvuilactie: in de voormiddag vanaf 9u tot 12u of in de namiddag vanaf 13u tot 17u.

(Tekst Zoutpot nr. 84  maart/april 2016  blz. 5  >>  Meer info via milieu@zoutleeuw.be)

Ook Natuurpunt Zoutleeuw wil haar steentje bijdragen!  

We komen samen om 09u00 aan het begin van de Leeuwerweg (kruising met de Tiensestraat  | parking nabij).    En nemen het gebied rond de Meertsheuvel voor onze rekening: de Leeuwerweg, Leeuwerstraat, Melkweg, … .    De stad Zoutleeuw voorziet in afvalzakken en bewapent deelnemers met handschoenen en afvaltangen.   Zin om samen met de vrijwilligers van Natuurpunt mee te helpen aan deze grote lenteschoonmaak?  Geef dan vlug een seintje aan Nicole  (n.smeyers1@gmail.com |  0497 / 43.40.87)