Project Description

02/02/2021 t.e.m. 18/01/2022

Cursus NATUURGIDS Zoutleeuw

De natuur zit vol verhalen, klaar om verteld te worden. Ben je benieuwd naar wat er allemaal leeft bij jou in de buurt? En wil je ook anderen warm maken voor de natuur? Dan heb je alles in huis om een geweldige natuurgids te worden.

Ontdek de natuurgids in jezelf !

In de cursus Natuurgids werk je rond een brede waaier aan thema’s. Je ontdekt hoe dieren en planten samenleven en je krijgt een stevige basis rond ecologie, landschappen en natuurbeheer. Je leert hoe je een boeiende wandeling uitstippelt en hoe je jouw publiek de natuur laat beleven en ontdekken. Daarnaast ga je regelmatig op excursie met ervaren natuurgidsen uit de regio en bezoek je natuurgebieden in de buurt. Je maakt uitgebreid kennis met het lokale natuurnetwerk. Een opleiding door vrijwilligers voor iedereen die ook actief een steentje bij wil dragen aan de natuur.

De cursus bestaat uit 15 excursies, 15 lessen, een groepsproject en enkele kleinere losse opdrachten.

Zowel de theorie- als de praktijklessen vinden plaats op dinsdagvoormiddag van 09u00 tot 12u00. Er zijn ook 3 volledige dagexcursies gepland.  De eerste bijeenkomst is op 2 februari 2021 en de afronding is op 18 januari 2022.  De lessen vinden plaats in provinciedomein Het Vinne.  De excursielocaties variëren.

Meer praktische info over de exacte data, het lesprogramma en de inschrijvingsmogelijkheden vind je op deze pagina van Natuurpunt.