Project Description

25/11/2018  Dag van de Natuur

Maaien, rasters plaatsen, bomen planten, afval ruimen, … .  Voor heel wat Natuurpuntafdelingen is de Dag van de Natuur de perfecte gelegenheid om een grotere klus te klaren.

Natuurbeheer is immers natuurbeleving van de bovenste plank, in een prachtige omgeving. Ook een hapje en drankje horen daar zeker bij. Of wat dacht je van een ontdekkingstocht in het gebied? Je maakt er kennis met geëngageerde mensen die samen het beste van zichzelf geven voor meer en betere natuur.

Op 24 en/of 25 november zullen er ook in jouw buurt tal van activiteiten plaatsvinden tijdens deze jaarlijkse hoogdag van het natuurbeheer.

Natuurpunt Zoutleeuw organiseert op zondag 25 november 2018 haar DAG VAN DE NATUUR in provinciaal domein Het Vinne.

Wie graag de handen uit de mouwen steekt, is meer dan welkom om te komen helpen bij beheerwerken in dit mooie stukje natuur.  We werken deze keer aan de waterkom zelf om er o.a. de wilgenopslag te verwijderen.  Warme kledij, werkhandschoenen en regenlaarzen breng je best zelf mee.

Ook zin om lekker actief bezig te zijn in de frisse buitenlucht en tegelijk de natuur in Zoutleeuw een grote stap vooruit te helpen?   Iedereen is welkom!

  • De werkdag gaat door op 25/11/2018 van 10u tot 15u.
  • Afspraak aan de parking van Het Vinne: Ossenwegstraat in Zoutleeuw
  • We voorzien warme soep voor de vrijwilligers.
  • Meer info via joachim.mergeay@gmail.com