Project Description

31/01/2020  Nieuwjaarsdrink

Natuurpunt Zoutleeuw nodigt al haar leden (en sympathisanten) uit om te toasten op het nieuwe jaar!

Tegelijkertijd is dit ook onze jaarlijkse Lokale Algemene Vergadering.  Hét moment waarop leden inzicht en inspraak kunnen krijgen in de (bestuurs)werking van hun eigen lokale afdeling.  Afspraak  vrijdag 31 januari 2020 om 19u30 in het Kostershuis  (Kerkplein, 3440 Dormaal, Zoutleeuw).

Programma:

19u30: Ontvangst met receptie.
20u00: Kort formeel gedeelte: bespreking van de afdelingsorganisatie, hoogtepunten 2019 en een vooruitblik op toekomstige activiteiten.
20u20: Duiding: ‘Wolven in België’Er zijn na 150 jaar afwezigheid weer wolven in  België. Wetenschapper op het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) Joachim Mergeay schreef mee ‘het Wolvenplan Vlaanderen’ en doet onderzoek naar hun gewoontes.   Vanavond vertelt hij over deze spectaculaire terugkeer. Waar komen ze vandaan? Is er wel ruimte voor wolven in dit land? Wat moet je doen als je zijn pad kruist? Hoe kan de toekomst van August en Noëlla eruit zien?     Dat en veel meer kom je te weten tijdens de lezing.  
21u00: Gezellig napraten met een hapje en een drankje …

Graag een warme oproep voor je aanwezigheid.

Onze nieuwjaarsdrink is de ideale gelegenheid om kennis te maken met vrijwilligers van je eigen Natuurpunt afdeling.  Zit je met vragen over de werking? Leuke ideeën of concrete projecten? Spring gerust binnen!   

Ook zijn we nog steeds op zoek naar mensen, jong en oud, die hun steentje willen bijdragen aan het natuurbehoud in hun eigen buurt.   Voel je het kriebelen? Kom alvast de sfeer opsnuiven op vrijdag 31 januari … iedereen is van harte welkom!   

Hopelijk tot dan!

Vriendelijke groeten,

Nicole Smeyers 

Voorzitter afdeling Zoutleeuw  (0497/43.40.87)