Project Description

6-28 juli  2019  De Grote Vlindertelling van Natuurpunt

In 2019 zal Het Grote Vlinderweekend verlengd worden tot De Grote Vlindertelling van Natuurpunt. We roepen alle Vlamingen op om tijdens het weekend van 6 en 7 juli de vlinders in hun tuin te tellen.

Maar het blijft niet bij een weekend. Om iedereen de kans te geven om mee te doen, én meer bruikbare cijfers te verzamelen, kan je ook de andere weekends van juli tellen.

De methode blijft hetzelfde. Tel samen met je gezin, familie of vrienden gedurende een kwartier het aantal verschillende exemplaren van elke vlindersoort in je tuin, en geef je resultaten aan Natuurpunt.

Kies een zonnig moment, dan vliegen de vlinders het liefst.  Je noteert van elke soort het grootste aantal dat je op één moment tegelijkertijd in je tuin waarneemt.  Surf naar www.vlinderweekend.be  en geef je resultaten door.  Op deze site kan je ook de kleurrijke brochure en/of de vlinderzoekkaart downloaden.  Je vindt er vlindervriendelijke tuintips en een overzicht van de meest gestelde vlindervragen.

Door mee te tellen maak je deel uit van het grootste vlinderonderzoek in Vlaanderen en help je om de natuur in de Vlaamse tuinen mee in kaart te brengen.  Zeker doen!