Project Description

KERSTMARKT Zoutleeuw 2015

Op 12 en 13 december 2016 organiseerde het kerstmarktcomité De Kleine Gete’ i.s.m. de stad Zoutleeuw al voor de 11de keer haar gezellige kerstmarkt.

Langs weerszijden van de Kleine Gete, in het midden van het historische centrum, staan sfeervolle kraampjes met kerst- en geschenkartikelen naast diverse eet- en drankstandjes. Randanimatie en optredens dompelen jong en oud onder in die typische kerstsfeer.

Nieuw deze editie, was dat je er twee standjes van Natuurpunt kon terug vinden!

De opbrengst van de kerstmarkt gaat volledig naar natuurgebied TIENBUNDERS. In dit nieuw stukje natuur gaan we samen aan de slag om werk te maken van méér bos met méér biodiversiteit.   Een doordacht beheerplan zal van Tienbunders een uniek bossencomplex maken waar fauna en flora tot hun recht komen, een plek waar het voor wandelaars en buurtbewoners fijn vertoeven is.

  • Op onze eetstand verkochten we heerlijke verse pizza’s op ambachtelijke wijze gebakken in een houtoven. We durven milieubewuste en duurzame voedingskeuzes te maken: we zorgen ervoor dat de producten die we gebruiken bio, korte keten, fair-trade en/of bulk zijn … (h)eerlijk bovendien! Voor de dorstige kelen serveerden we ook Gageleer, wereldwinkelwijnen en bio-appelsap.
  • Naast een eet- en drinkstand, boden we er tevens een ruim assortiment uit de Natuurpuntwinkel aan: artikelen uit de best verkopende categorieën, zoals de nieuwste boeken, excursiemateriaal, tuinproducten en leuke geschenken voor de feestdagen.

DANK aan al de sympathisanten die langskwamen voor een hapje, een drankje, een kerstcadeautje of een gezellige babbel.  We hopen jullie terug te zien in december 2016!

DANK aan alle vrijwilligers uit Geetbets, Kortenaken, Linter er Zoutleeuw die mee hebben geholpen om van dit kerstmarkt-avontuur een succesvolle activiteit te maken. Zeker voor herhaling vatbaar! We zijn nu al aan het brainstormen over de volgende editie: knusse zithoek, pizza’s in de vorm van kerstboompjes, grotere affiches, warme thee en koffie bij het gebak, zelfgemaakte sleedoornlikeur of vlierbessenbloesemjenever, … .   Heb jij nog een leuk ideetje? Zin om mee te helpen? Geef nu alvast een seintje aan n.smeyers1@gmail.com

Proef nog even van de sfeer rondom onze Natuurpuntstand op deze gezellige kerstmarkt aan de Kleine Gete…